Jump to content
earthdog

CLOSED Need to reset P3D Shaders on first use or not?

Recommended Posts

I just bought EF after first updaqte is out.

I need to use my own PTA and on top of that to use EF.

Do i need to restore original shaders or i keep my pta profile and use EF?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would like to know too. I currently use the R&D Preset for PTA which I really like. Do I need to reset PTA to default shaders first before using EF? I couldn't find an answer in the user manual.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, earthdog said:

I just bought EF after first updaqte is out.

I need to use my own PTA and on top of that to use EF.

Do i need to restore original shaders or i keep my pta profile and use EF?

How are you? You keep your PTA shaders Ana user EF on top of that. Don’t need to retire the shaders.

Federico

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, fs1 said:

How are you? You keep your PTA shaders Ana user EF on top of that. Don’t need to retire the shaders.

Federico

 

 

So, keep PTA shaders and use Auto mode of EF on top of that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, earthdog said:

So, keep PTA shaders and use Auto mode of EF on top of that.

Yes :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I quickly tried that and it seems that when i have my PTA ini and auto EF mode the mini UI doesn;t respond. For example cloud size does not work.

If i restore P3D shaders and EF stioll in auto mode , the mini UI changes are showing....

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, earthdog said:

I quickly tried that and it seems that when i have my PTA ini and auto EF mode the mini UI doesn;t respond. For example cloud size does not work.

If i restore P3D shaders and EF stioll in auto mode , the mini UI changes are showing....

There is a BIG warning in the manual in RED to NOT mess with cloud size in Auto mode.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, earthdog said:

I quickly tried that and it seems that when i have my PTA ini and auto EF mode the mini UI doesn;t respond. For example cloud size does not work.

If i restore P3D shaders and EF stioll in auto mode , the mini UI changes are showing....

Correct, we identified last night a problem with the cloud sizing in some PTA shaders. We are fixing this ASAP.

You can try turning off cloud saturation in PTA and may be solved.

Federico

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

If i need to keep PTA/reshade and use EF only for the texture sync and gradual cloud management, can i do it?

Maybe EF to be ion auto with these settings?

image.thumb.png.7963a7d6042d56872cf8c2ded3e9b86b.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you are using a weather engine besides Sky Force, then yes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • See our many awards!

×
×
  • Create New...