Jump to content
Sign in to follow this  
gronden

CLOSED Dark screen

Recommended Posts

Almost same issue here.. in addition suddendly I was no more able to connect AS.

Had to reinstall P3D to come back to normal.. for the moment I will not reinstall EF until some is more clear about this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you provide a screenshot of what you are seeing in the sim?

Environment Force would not affect your connections to AS, unless you are using a different weather engine with it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

unfortunately I cannot provide any picture because to solve at the end I reinstalled P3D.

To be precise with EF I was able to connect to AS but as soon the scenery and aircraft were loaded and the sim was ready for WX injection P3D was always crashing.

Same effect when I tried to use SkyForce as WX engine: always same P3D crash.

Not running AS and SkyForce engine I had no crash, but the sky was dark and grey and most of the terrain was black like in the picture of post called Black Screen.

That unfortunately was still happening when I uninstalled EF and that is why I fully reinstalled P3D

After the full P3D reinstall and without EF no more  problem with AS and SkyForce: the weather is correctly injected without crash.

Could be that in some cases the shaders or HDR are left corrupted? Before the installation of EF I never experienced crash with WX engines.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thank you for contacting our support team.  So that I can better understand the issue you are experiencing please supply me with the following information:

========SYSTEM / OPERATING SPECS========
1.) Windows Operating System:
2.) Graphics Card:
3.) Total RAM memory installed:
4.) Available Hard Drive Space:
5.) Antivirus/Malware Software:
6.) Firewall Software:
7.) Flight Simulator Platform:
8.) Drive/Folder location where flight simulator installed:
9.) Drive/Folder location where REX software installed:
10.) Do you have UAC (User Account Control) set to "never notify":
 
Thank you for this information, this will allows us to better pinpoint the issue and provide a better solution.
 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

below the requested info:

1. Windows 7 Professional

2. NVidia 980

3.16 GB

4. 70 GB Free free on SSD hosting P3D - 71 GB free on SSD hosting EF and Sky Force

5. SpyHunter (Disabled)

6. Win Firewall (Disabled)

7. P3D 4.5

8:E:\Program Files\Lockheed Martin\Prepar 3D v4

9. D:\REX Sky Force 3D for Prepar3D v4 - D:\Program Files\Environment Force (now uninstalled) - Active Sky on networked PC

10. UAC Disabled

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

sorry... for point 9: EF was installed in the same dir of P3D in folder REXModule

Edited by gronden

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for contacting  our support team.  I am very sorry to hear about the issue you are experiencing. 

Please perform the following procedures:

Step 1 - Please make sure your simulator and Environment Force are closed.

Step 2 - Please uninstall Environment Force

Step 3 - Please delete the Shaders folder located in the C:\Users\{...}\AppData\Local\Lockheed Martin\Prepar3D v4

Step 4 - Restart your sim and let it rebuild the Shader folder.

Step 5 - After the sim is started close it out.

Step 6 - Re-install Environment Force, start it and register it.

Step 7 - Start your simulator.

Let me know if that resolves the issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am just checking in to see if the issue you are experiencing has been resolved?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • See our many awards!

×
×
  • Create New...