Jump to content
Sign in to follow this  
copilot767

CLOSED How to use EF with PTA ?

Recommended Posts

After some trouble - my EF now works correct.

How do I use it with my PTA  R & D 1.5 ini file.

Do I now Go to my PTA program and load and apply 1.5 ini file

 

After starts EF -,set to automatic and start my flight...

Is this the correct Way?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

We are experiencing some issues with PTA at this time and the developers are in the final stages of the HOTFIX and will be released  ASAP 

Share this post


Link to post
Share on other sites

When FIX arrive - what is correct way to install PTA ini.file (which order)  and can I have EF set to Automatic ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, copilot767 said:

When FIX arrive - what is correct way to install PTA ini.file (which order)  and can I have EF set to Automatic ?

Here is what I recommend:

1.) Start EF

2.) Start Sim

3.) Start PTA and load the preset.

4.) Click the "Recompile Shaders" on EF

Share this post


Link to post
Share on other sites

Shall I do this everytime ?

And can I after go to automatic mode, or does it have to be in manual mode ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have I overseen anything ?

1. Starts EF ang press manual

2.Starts sim- holding at runway and my UI mini interface open.

3. Launch PTA and open ini.file and apply.

4. ReCompile p3d shader in EF - 

 

5. Screen gets black and after about 15 seconds my flight seems to be ready- But nothing visuals seems to be changed ????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Works now :)

Do I have to install PTA. ini after everytime I load my sim with EF ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Automation mode is going to alter some features.  SO you may not experience the fullness of your changes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, copilot767 said:

Works now :)

Do I have to install PTA. ini after everytime I load my sim with EF ?

Yes, because we delete the shader folder at each start up.

Share this post


Link to post
Share on other sites
38 minutes ago, rstough said:

Yes, because we delete the shader folder at each start up.

So does this mean that if we use PTA, we will have to reapply the preset every time we load up the sim and EF?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reed should have stated 'delete the shader files', and NO, there is no need to install PTA each time. This is retained!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am just checking in to see if the issue you are experiencing has been resolved?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It would be nice to make one big button "do not touch shaders" ))

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • See our many awards!

×
×
  • Create New...