Jump to content

Recommended Posts

Hi Guys,

I am currently trying to install REX essentials plus OD on my laptop to allow me to run the Weather Engine via SimConnect. As outlined I realise I need to install the whole package on the secondary machine. As such I have copied (via USB HDD) the original unarchived REX package installer from my main FSX machine. So I have a directory on my D drive that contains all the CAB files the Doc and the FSS installer etc.I am installing to a different directory on my D drive also. I have seen a number of posts on here with similar issues, and have tried running CCLEANER etc but REX refuses to install. I know the installation files are good because I used them to install on my main FSX machine. Any ideas? I only have 7.5GB free on my C: drive so it's possible space related (temp files extract), but it doesn't even try to fill it.

The error is Source File not found:

C:\Users\Ross\Appdata\Local\Temp|{Random String}\Cab1.cab Verify file exists etc etc

Regards,

Ross.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This error is related to the unzipping of the files. Please clear our your history in your browser and then use 7zip to unzip the files.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Reed,

Thanks for the reply. I have redownloaded and unzipped using 7-Zip. And I have the exact same problem, bear in mind that the previous installation files I used were already resident on my main FSX machine and were what I used to install REX originally so I do not think that there is a corruption issue. I get the exact same error, and it seems to be during the "component update" portion of the installer. Is there anyway to enable debug on the installer?

Edit: Hmm not sure if it is relevant or not, but I am not asked for my FSS order details during installation! I was the very first time I downloaded and installed on my main FSX machine. I can't recall if subsequent downloads and installs enforce this or not, but I thought they did. That may explain it, but I have no idea why it is not asking. Wrapper problem?

Regards,

Ross.

Edited by rossb

Share this post


Link to post
Share on other sites

The wrapper info stays within the computer it is installed upon so it doesn't ask you each time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there an ini file with the installer. If so open it and look to see if it defaults to the C drive. You may need to manually change it to D drive since your C drive has little space left.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Guys,

Unfortunately no ini file. Also as I redownloaded the installer package and was installing it on another machine I would have expected it to ask me for my reg details again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guys,

An update. I freed up 9GB of space on my C: drive and the Installer runs fine. It seems that even thought the installer doesn't complain about lack of space, it doesn't properly extract the cab files as a result and causes the error. I guess moving %APPDATA would help, but just thought I would let you know. I know have another issue and that is when I click fly now I get a .NET error regarding simconnect not being found and the weather engine doesn't launch. This is definetely strange as I have STB running via simconnect on this laptop (using simconnect.cfg in docs folder) and it works with no problem at all. Also tried editing and using the simconnect.cfg in the REX directory but it makes no difference.

As an aside is there ever likely to be a release that includes just the WaSYS (standalone ability) as per V2 etc?

Regards,

Ross.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where REX is installed there is a Simconnect.msi, please click that and install that version of SIMCONNECT. At this time we cannot separate the weather engine from the main program.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am just checking in to see if the issue you are experiencing has been resolved?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can we mark this issue resolved or closed?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Reed,

Apologies, haven't been on for a while. Please go ahead and mark the issue as closed.

Regards,

Ross.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • See our many awards!

×
×
  • Create New...