Jump to content

ciccio74

Verified Members
  • Content Count

    140
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by ciccio74

  1. I did some tests last night ... unfortunately with the Shaders generated by ENVSHADE, there are no cloud shadows on the ground. With other shaders there are. At first I thought it was an EF problem, but then, trying, I can be sure that it is ENVSHADE that doesn't work even though I have the updated program
  2. hello ... I had your same problem (I had ENVSHADE). you have to change the Shaders using PTA or TOMATO ... or the default Shaders
  3. 4.5 HF1... I followed the procedure described that is: Turn OFF HDR then click on RECOMPILE HDR but I see no change
  4. I have the same problem too ... but HDR you have disabled or activated in P3D?
  5. 383/5000 is a general indication and concerns most of the PCs in circulation. If you fail to put that parameter, certainly the PC does not explode or anything. Nor does it degrade performance. in any case here there is a post that explains everything with the annexed program to calculate the Affinity Mask (done for those who are afraid of a possible explosion) http://www.gatwick-fsg.org.uk/affinitymask.aspx?SubMenuItem=utilties I hope you are happy now;)
  6. Or 15 or 85... depending...
  7. Don't despair ... I'm also waiting for the Sky 3D Force Hotfix to solve that problem ...
  8. just for a comparison ... do you see the sim more or less like this?
  9. Look ... this is the "clean" Preset of EF ... it's very satisfying ... I haven't touched absolutely anything and now I'm afraid to do it ... there is good lighting, the environment is great. I'm in Manual Mode ... now I do some tests
  10. hello and thank you so much for the answer. I just uninstalled EF because, they look in the control panel, I didn't see the updates. Or rather, we talk about 1.1.3 but I was stuck at 1.1 despite my build being 0517. I don't know what's happening. Else. In the presentation of the update we talk about: Added - Water wind to in-sim menu Added - Cloud visibility to the in-sim menu and more ... things I don't have in the Mini-UI for example ... Look ... I'm really losing my mind ... LOL
  11. Hi, what do you see the change is Epic? I still have the problem of clouds that are not loaded by SF3D. I am waiting for the Hotfix to resolve this issue. Honestly, I didn't notice anything compared to before. I'm talking about EF. If you can give me some guidelines, I'll do some tests myself. thank you
  12. @Alex Kane good morning. I would like to give you the latest news that I hope will be useful to developers. last night I tried various combinations and checked SF3D what installed. well ... the clouds no, the sun no, the sky yes ... I checked these components directly on P3D without referring to any Log file. I thank you anyway for your prompt reply
  13. this is my current situation ... I thank you for your work always so precise and punctual the clouds look awful
  14. I also, like Bruce, applied Sky Force textures several times (updated to the latest version), but the result does not change. I can't explain what happened. tonight, more calmly, I will look for a solution.
  15. The frames are ok now, but the Clouds seem to me a little uglier than usual ... but maybe it's just my impression. The clouds are those of SF3D at 512 (Apex)
  16. Hello Peter, I installed the full version of P3D. I have not reinstalled neither EF nor SF ... I had the problem of frames at the beginning. I solved it by reloading my favorite preset.
  17. Ok ... I'll update you ... I restarted EF in Manual Mode, reloaded my favorite preset, switched to AUTO Mode, and the frames are now OK even if with 1024 clouds it loses some frames ... REX, I'm sorry if I'm worried about anything ... LOL
  18. Hi everyone, I have just finished installing the new version of P3D (4.5.12.30293). Same configuration of clouds on SKY FORCE, same parameters on AS and on Environment Force ... with EF and AS closed, with customized weather, P3D goes to 60 fps out of 60. With EF and AS open, it goes to 20 FPS ... With Sky Force and open AS, it goes to 60 FPS I tried replacing the default Shaders instead of the Tomato ones, but it doesn't change anything ... I even fall to 15 FPS. I continue to do some tests and I will let you know EDIT: I forgot to tell you that I am in AUTO MODE
  19. 42/5000 I read this on the REX Discord channel **IMPORTANT NOTICE ** REFERRING TO PUBLIC BETA 0509 DO NOT UNINSTALL ENVIRONMENT FORCE BETA VERSION BUILD 0509 DOES NOT EFFECT PRODUCTION VERSION there is a known issue that may delete the contents of your Lockheed Martin P3d V4.5 folder Please stand by for instructions or fix for safely removing software
  20. Looking assiduously at the forum, I read about many people complaining about problems of a very different nature. The thing that I regret most, even not being part of it (REX) is to blame either Environment Force, or Sky Force. Notwithstanding that each of us does not have the legendary 486 or a Commodore 64 to run P3D, I would like to give you some tips to run P3D in a decent way. Who wants to try these tweaks MUST backup the files that they are going to change ... Let's get started - it is good, if not EXCELLENT, to delete from time to time (so before starting P3D) the folders and files contained in the folder C:\Users\YOUR NAME\AppData\Local\Lockheed Martin\Prepar3D v4 This folder contains the P3D cache, if we delete it, we'll do nothing but free it and set it to 0. Especially when we install the programs that go to rewrite the SHADERS in the main P3D folder - Tweaks PREPAR3D.CFG: it's been a while since you make more or less good changes to this file (do BACKUP first!). The essentials are: [JobScheduler] AffinityMask = 85 [DISPLAY] TEXTURE_BANDWIDTH_MULT = 1024 [MAIN] FIBER_FRAME_TIME_FRACTION = 0.01 [TERRAIN] SWAP_WAIT_TIMEOUT = 30 Some of these strings are not there and need to be added, others just need to be changed - Cloud quality: it is preferable to set them to 512 DTX5 both (Cirri and Cumuli). Many of you have 4096! it is a lot, but I assure you that the quality at 512 is excellent, even if they are less defined. With time, you won't even notice it. If anyone has other Tweaks to propose, they can easily correct me or write in this post. As for me, if I can think of anything else, I'll be ready to give you a little hand With 60/60 FPS
  21. @SaenchaySor That's mine with your Tomato profile... and my few tweaks
  22. Hello. your shoots are fantastic. can you explain to us mere mortals these "few tweaks"? thank you
  23. Hello. I think the best solution would be to limit the size of cirrus clouds to a value of 0.7 or a maximum of 0.5. if you notice my post about it, you see the value that goes down too much in the negative. and he does it based on what Active Sky tells him
  24. In my opinion, in this case, the fog is erroneously managed by Active Sky. Are you in Automatic mode? Is the fog in the Mini-GUI on Manual or OFF?
×
×
  • Create New...