Jump to content

Crabby

Verified Members
  • Content Count

    85
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Crabby last won the day on June 30

Crabby had the most liked content!

Community Reputation

25 Excellent

About Crabby

  • Rank
    Advanced Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. So I have been battling the high cpu usage issue. One thing I have noticed is that when my CPU pegs at 100% SQL server is using 20-30. I was trying to figure out what was using this and from other posts it appears to be EF, since I saw a post with a download link from RSTOUGH for SQL server. Is this normal? Anyone else with high CPU usage, can you confirm this on your end?
  2. Yes, with every aircraft including default (I only have the robinson as default). If I do not run EF CPU usage appears "normal". That would mean that, in my case, I would be running P3D, AS, SmartCars, and Swift Client.
  3. Hmmm..I only run EF in auto mode. I just read this and shut down the sim...let me check the xml....brb yep it's there....i am totally confused now....I must have been in manual mode when I closed it at the time.
  4. that must be a new feature i never saw...It appears to remove the dll.xml entry if you exit EF allowing you to start P3D without the gui error....nice...
  5. Ok, as an update, AFTER i start EF, there is a DLL entry in programdata dll.xml......did something change, I am pretty sure that that was there all the time before not just when EF was started.....
  6. I have a reason to want to diable EF on a new install of P3D for testing. I have looked into the dll.xml in both programdata and appdata and do not see any entry in either for Environment Force. Yet when I start EF and then the simulator I see the gui and mini gui.....Should this be possible. I reinstalled Windows 10 (complete reinstall with a format of the disk) and reinstalled P3D v4.5 hotfix. Is there another dll.xml location that I am not looking at? I only know of the two mentioned above. Also with no entry in either, should it be even possible that EF appears to be running normally? The issue I am having is that since the install my "magic" is gone from my system. I never had an issue at all but now I am seeing my CPU running at 100% all the time in P3D. I only have PMDG 737 and Aerosoft Airbus Pro installed at this time. The problem is with both of those and any default aircraft. I was able to run EF texture setting at 1024 at 25-30 fps with a CPU load of around 60%.... I use AS for weather, do not start SF, and use ONLY EF for anythign shader related. I have never had any other shader program loaded on this computer. Here is a link to another post I made with all my system settings and yes P3D, SF, EF and AS are all set up exactly as they were before I reloaded everything. I must have erased the magic from my PC
  7. These clouds are too orange at dusk too! https://www.google.com/search?q=orange+clouds+at+dusk&rlz=1C1CHBF_enUS819US819&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiEtLi1kpnjAhUPsJ4KHcgsAAQQ_AUIECgB&biw=1920&bih=975
  8. I thought I would post this because i am baffled. Not only by some of the performance issues raised here but with almost every addon I have. It is making me think that my system has some sort of black magic making it work. Now, I am not a frame rate hog. I don't care to get 50+ fps. For years now I have understood that when I go to an IMAX movie and come out hooting and hollering and high fiving everyone because it was the best cinematic experience I have ever beheld, I am watching 24 fps. That's it. 24. Not 30 or 60 but 24. So, I used Nvidia to clock my 49 inch Sanyo to 1080i at a 30 MHz refresh rate, vsynched P3D and locked frames at 30. My thought is that every ounce of GPU/CPU that I was trying to use to chase >30 frames was going to go to more wow factor in the game. In my case, with my black magic system I was right. Here are my specs I7 2600K 3.4 GHz CPU clocked to 4.3 I think. GPU....hold your breath...GTX670 I can't even remember who made it, but it was supposedly overclocked out of the box and I have not touched it (I like to fly not tweak) 16 GB Ram MB z68 Gen3 My settings for EF are simple. Everytime I have installed it I set the texture resolution to 1024 (clouds are supposed to be fuzzy) and run automode with Enable WxSmoothing and Real Time Data Read both OFF, everything else on. No other shader program. Here are my P3D settings and a snap of GPU and CPUz With this, no matter what plane I use and what addon airport I fly into and out of I get 23-30 frames, smooth. I have almost all of ORBX stuff, and Pilots Mesh. PMDG, Leonardo, Aerosoft Airbus, Captain Sim 757, Dash 8, QW787, AS CRJ etc. They all give me great results in the 23-30 fps range, more importantly SMOOTH. I know I need a new system, but I am in no hurry. Maybe I will pick up a new Jetline Systems show computer next year in Vegas. Also, as you can probably tell, I am no expert, nor try or want to be one, when I it comes to gaming systems. I do not tweak much if any at all. I concentrate on my in sim experience that is it.
  9. Sure you will. I fly with folks using FS2004, FSX, XPlane, P3D V1, 2 and 3 as well as the V4-4.5 guys.
  10. Also, I suggest a screen shot instead of a phone shot of the screen.
  11. What problem? Is it the weather report? I cannot read it to tell if it is. Is it the two sections that say Waiting? If so that is normal, unless a weather change causes the lighting or water to change. We need some help to help.
  12. Just remember that it probably took 2 months to get FSX set up right too. I see the same thing being reported from a friend who is moving to XPlane. I am actually glad that we have the ability to get things set just right for our particular sims, systems and tastes. There are not many programs out there that allow that to happen.
  13. Jarek I think he was referring to the MINI UI window in P3D. I too have had this same question...Can you make it so the MINI UI is in minimized mode when P3D starts?
  14. I only see that when I forgot to actually start EF before starting P3D....
  15. So I have been using EF since day one. On day one and with the 1.0 fix, I had to turn off HDR in EF and everything worked fine. Since 1.1 I don't have to turn anything off, just run in automode and let AS and EF do it's thing (EF of course doing it's thing plus the SkyForce thing). I have looked at every thread and one common problem I see is that many are tying to use a shader program to tweak their P3D then using another shader program (EF) to tweak the tweaks in their shaders. I see very little with regards to issues for folks that use P3D, AS, SF, and EF with no other shader system. It reminded me of guitar players because I am one of those crazy people too. We are always chasing tone whith guitars. We buy new pickups beause Jimmy Hendrix or somone else used them, then we put in new pots and use certain cables and cable lenghths, round wound strings and flat round ones, nickel and stainless. We put effects pedals in and constantly add/takeaway from them, then get up during a gig and go nuts because a battery ran out on the fuzz pedal and it's not true bypass so the wah is out of whack. We adjust treble, base and mids on our amps, then on twenty different pedals and after all that we run the whole shebang through an equalizer to jigger with tone some more. We spend more time fiddling with knobs than plucking strings. Aren't we doing the same thing with our sim? Simpler is almost always, in the end better. I love EF, running it on auto. I contemplated for about two months if I was going to get Tomatoe Shade or Envshade. Now I know that I will not. For me my sky view out of the cockpit is all that really matters. I don't care if my livery is PBR or not because the only time I know I am using it is when I install it. I don't care how he glint looks on my wing. I started simming with BAO when everything was black with green lines. If there are any other guitar players out there who are trying to get that perfect ZZ Top tone for Jesus Left Chicago, remember, they recorded their guitars with a mic'ed 15 Watt Champ...lol you can't get any simpler than that. Thanks REX for EF and making my simming simpler!
×
×
  • Create New...